Tips voor de fotoshoot

Original on Transparent.png
IMG_0200.jpg

Bonita Leimbergen

Tips voor de fotoshoot

Wat ontzettend leuk dat jullie een fotoshoot bij mij hebben geboekt!

Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden heb ik dit tip boekje samengesteld, zodat jullie al een idee hebben over wat jullie kunnen verwachten en jullie straks zonder zorgen de fotoshoot in kunnen gaan.

Een fotoshoot is niet iets dat je dagelijks doet en daarom is het vaak toch een beetje spannend. Wat kan je verwachten en waar moet je op letten? Allereerst wil ik je zeggen ontspan, ik ben de fotograaf en ik ga jullie begeleiden.

 

Het is mijn doel om jou van je mooiste kant te laten zien in mijn foto’s. Daarom zal ik ook altijd net even dat plukje haar goed doen en er op letten dat alles goed zit!

 

De sfeer in mijn foto’s is ontspannen. Ik wil jullie fotograferen zoals jullie zijn en daarom is het heel belangrijk dat je ook gewoon lekker jezelf bent!

 

Jullie hebben mij (als het goed is) geboekt vanwege mijn fotografie stijl. Deze is altijd iet donkerder, met aarde tinten en een ontspannen sfeer.

 

Om deze sfeer in jullie foto’s terug te laten brengen, is het goed om met de tips in dit boekje aan de slag te gaan. Een foto komt namelijk tot stand door meerdere factoren, zoals de locatie, kleding, de tijd en uiteindelijk jullie.

Neem deze tips goed door en mocht je nog vragen hebben kan je me altijd even mailen info@bpictured.com

IMG_0242.jpg
Model in bruine jas

Tips kleding

Om het beste uit mijn foto’s te halen is het heel mooi als jullie de kleding afstemmen op mijn fotografie stijl.

 

Geen zorgen, dit hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn, maar er zijn wel een aantal dingen waar jullie goed rekening mee kunnen houden.

Als je twijfelt of iets geschikt is, neem het dan mee naar de fotoshoot of vraag het even vooraf. Ik kan je hier dan altijd over adviseren.

1. Doe iets aan waar jij je fijn en mooi in voelt. Als jij je mooi voelt in de kleding die je aan hebt dan zal je dit ook uitstralen tijdens de fotoshoot.

2. Zachte pastel tinten en aarde kleuren doen het altijd heel goed tijdens mijn fotoshoot. Mooie bruine of zacht oranje kleuren, maar ook wit, beige, grijs of zwart zijn heel mooi, omdat deze tinten rust uitstralen. Probeer daarom ook felle en hele harde kleuren te vermijden. Deze kunnen namelijk heel afleidend zijn op de foto.

3. Kleine patroontjes zoals een stipje, ruitje, streepje of bloemetje kunnen heel mooi zijn. Let hierbij wel op dat jullie dit niet allebei dragen mocht je met 2 op de foto gaan. Probeer hele drukke teksten en bedrukte beelden/prints te vermijden, ook dit kan namelijk heel afleidend zijn.

4. Zorg dat jullie kleding enigszins op elkaar is afgestemd. Dit hoeft zeker niet perfect te zijn, zoals beiden alleen een spijkerbroek en wit t-shirt. Probeer leuk te matchen met de tinten die jullie aanhebben.

5. Houd rekening met de locatie waar we gaan fotograferen. Kleding kan namelijk iets wegvallen wanneer de achtergrond dezelfde kleur is. Let bijvoorbeeld bij een groene omgeving op met groene of bruine kleding. Als je hierover twijfelt dan kan je het kledingstuk natuurlijk meenemen.

6. Neem meerdere kledingsetjes mee zodat we hier tijdens de shoot ook samen naar kunnen kijken. Tijdens de fotoshoot kunnen we ook een kledingwissel doen.

7. Kijk of je voor de kledingwissel kunt variëren met soorten outfits. Zo is het leuk om de ene outfit casual te houden en voor de andere iets meer uit te pakken. Denk bij de tweede outfit dan aan een nettere broek met overhemd voor hem en een jurk voor haar.

Accessoires en verzorging

Naast kleding zijn accessoires en je verzorging ook belangrijk. Deze tips zijn speciaal voor alle vrouwen die graag net een beetje extra willen uitpakken voor de fotoshoot.

1. Houd je van sieraden, dan is het leuk om deze tijdens de fotoshoot ook te dragen. Let er wel op dat je niet teveel sieraden om hebt om voldoende rust in de foto te houden. Draagt hij ook graag sieraden, probeer dit dan goed te matchen.

2. Een bos bloemen meenemen naar een fotoshoot is ontzettend leuk, vooral bij een loveshoot. Dit hoeft helemaal niet een super speciale of uitgebreide bos bloemen te zijn, maar met een paar gave bloemen en wat eucalyptus kom je al een heel eind! zo zijn gedroogde bloemen heel erg in tegenwoordig!

3. Vind je het leuk om wat afwisseling te doen met accessoires, dan kan je eraan denken om een hoed mee te nemen, een zonnebril of iets anders dat bij jou past.

4. Het is altijd mooi om een beetje make-up op te doen. Ook als je normaal geen make-up gebruikt, is het mooi om dit toch minimaal te gebruiken. Hierdoor laat je namelijk net je gezicht iets meer spreken. De oogmake-up mag je best wel iets extra aanzetten en met een beetje foundation + blush geef je je gezicht net iets extra’s. Een groot deel van de make-up valt namelijk al snel weg op de foto, daarom is het niet verkeerd om de make-up iets extra aan te zetten. Let er wel op dat je dicht bij jezelf blijft en dat je het natuurlijk houdt.

5. Wil jij graag helemaal uitpakken voor de fotoshoot, laat dan van te voren je haar en make-up doen bij een kapper / visagist.

Vrouw aan het water
Meisje dat in woestijn loopt

Mijn werkwijze

Tijdens de fotoshoot ga ik jullie begeleiden. Maak je dus ook niet te druk over hoe je op de foto moet staan.

Hierin ga ik jou namelijk begeleiden. Maak je ook geen zorgen over poses of hoe je eruit ziet en of alles goed zit.

Ik zorg ervoor dat dit allemaal goed komt, dus je kunt op mij vertrouwen. Ook als een plukje haar niet goed zit of de kleding niet helemaal mooi zit, dan zal ik dit ook aangeven.

Ik probeer je tijdens de fotoshoot zoveel mogelijk op je gemak te stellen zodat wij samen veel mooie foto’s kunnen gaan maken. Ik wil jou dus fotograferen zoals je bent, maar ik pas soms net even dat kleine detail aan om zo het perfecte plaatje te creëren.

Zorg er verder voor dat je geniet en dat je relaxt bent. Dan komt alles goed!

Heb je nog vragen over de fotoshoot stuur mij dan een mailtje. Ik help je graag verder!

Tot gauw! Bonita

Kleurenpallet

Als fotograaf heb ik mijn eigen stijl van foto's maken en editen.

De kleuren die het beste uitkomen met mijn bewerkingsstijl zijn deze kleuren.

Hou wel rekening met de locatie.

Stel bijvoorbeeld dat het een locatie is met veel lichte kleuren dan is het aan te raden om wat meer contrast te kiezen en de meer donkere kleuren uit het pallet te kiezen met een accent van de lichte kleuren.

Is de locatie daarentegen donkerder zoals een bos/park dan is het aan te raden meer voor de lichte kleuren te gaan met een accentkleur in het donker.

Een heide als locatie kan zowel lichte oppervlakten hebben als donkere, daar mag je beiden in combineren en meebrengen zodat je paar kleding wissels kan doen tijdens de shoot.

Heb je vragen aarzel zeker niet om mij te contacteren.

IMG_9396.JPG