Zoeken

Van laagopgeleid naar zakenvrouw

22 jaar en met €500 een miljoenen bedrijf opgezet!

Yep, want dat is wat @amyvanderham heeft gedaan! Van laagopgeleid naar zakenvrouw!

Heel veel herkenbare dingen in dit boek behalve dan dat ik nog geen miljoenenbedrijf heb :)

Van laagopgeleid naar zakenvrouw

Amy heeft dan nog een MBO gehaald! Ik heb niet eens mijn middelbare school afgemaakt maar ben toch manager en leid daarnaast mijn eigen bedrijf!

Zij wilt vooral het taboe weghalen rond “je bent maar een MBO’tje en daarom te dom om het ver te schoppen”


Niet letterlijk met deze woorden maar kwam hier wel hierop neer wat ze te horen kreeg van haar leerkracht!


Ik heb zelf dyscalculie waardoor ik geen held ben in hoofdrekenen maar laat mij een wiskundige berekening maken, dat kan ik dan wel weer best goed omdat dit logisch nadenken is. Zo ben ik bezig met een best ingewikkeld excel sheet op te maken en haalde ik 94% op mijn examen informatica op de middelbare school.


Zo heb ik op de basisschool nooit een toets “geleerd” namelijk. Ik wist niet hoe ik moest leren want ik heb dat van thuis uit niet meegekregen. Mijn mama was namelijk nooit naar school geweest want als kamper had je in die tijd nog geen vaste staanplaats en werden ze verjaagd zelfs toen de aardappelen op het vuur stonden.


Toch kan mijn mama lezen en schrijven, haar opa leerde haar dit namelijk. Mijn mama schreef zelfs een boek over het ware leven van een Sinti vrouw! Super trots op deze vrouw!!


Op de basisschool had ik dus nooit een toets geleerd waardoor ik telkens met de hakken over de sloot het volgend jaar haalde. Ik behaalde hierdoor geen attest voor het middelbare en kon daarom enkel op de beroepsschool (VMBO) starten. Tot een leerling tegen me zei, Bonita jij kan het wel alleen doe je er niks voor! Toen kregen we les in hoe je moest leren… wauw wat was dit een verruiming voor mij! Waarom heeft geen enkele leerkracht me dit eerder aangeleerd?

Moest ik hiervoor eerst in mijn laatste jaar basisschool belanden?


Bonita Leimbergen

Uiteindelijk met deze kennis starte ik mijn middelbare school en pleitte ik dat ik toch HAVO en geen VMBO wou doen want zakken kon ik nog altijd mocht het me niet lukken. School gaf me deze kans en werd toegelaten met als resultaat dat ik me bij de beste van de klas mocht rekenen.


Jouw omgeving is zo belangrijk!

Maar ondanks dat, geloof in je eigen kunnen en blijf jezelf ontwikkelen!

Jij hebt die keuze! Niemand kan dit voor jou doen!


Waar wil jij je nog verder in ontwikkelen?


60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Wat je niet mag missen

#Socials

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Webshop

Algemene webshop

Store Art

Goed om weten

#bpicturedcom

Gebruik deze hashtag en maak kans op een leuke winactie!