Zoeken

Ook toxische stoffen in jouw dagcrème?

Bijgewerkt: 15 sep 2020

Een van de schadelijke stoffen in de meest voorkomende cosmetica producten is Phenoxyethanol deze heeft een endocrine disruptor potential of vertaald betekent dit “een potentieel hormoonontregelaar”


Deze werd in eerste instantie gebruikt als preservatief. De concentratie hiervan mag absoluut niet boven de 1% zijn. Deze is toxisch voor de lever en ons bloed. Het kan ook een effect hebben op onze hormonenhuishouding, vruchtbaarheid en kan ons centraal zenuwstelsel aantasten!


In maart 2019 werd er wettelijk beslist dat dit ingrediënt absoluut niet mag zitten in producten voor kinderen onder de 3 jaar.


Wil je weten of jouw huidige producten hieraan voldoet dan raad ik je aan de app YUKA te downloaden voor iPhone of Android. Je scant dan de barcode van jouw producten en je krijgt niet alleen de ingrediënten te zien maar je ziet ook een rood - oranje - geel - groen bolletje naast de naam van jouw product. Zo weet je meteen of het veilig is om te gebruiken en of je dit beter niet doet! Even voor de duidelijkheid, ik heb met YUKA geen affiliate samenwerking.Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot voor ik deze app gebruikte geen flauw benul had wat ik op mijn gezicht smeerde. Ik geloofde de goede werking van het product welke ons door de marketingafdeling door onze strot werd geduwd.


Daarom ben ik op zoek gegaan naar 100% natuurlijke cosmetica en ben ik uitgekomen bij Noabay en Mineralogie en mag ik met trots zeggen dat ik met beiden een affiliate overeenkomst heb. Deze 2 cosmeticalijnen ga ik namelijk gebruiken in mijn online make-up workshop.


Naobay is dus een natuurlijke verzorgingslijn welke biologisch werd geteeld en cruelty free is. Deze lijn is afkomstig uit het zonnige Valencia waar enkel natuurlijke ingrediënten werden gebruik bij de productie. Meer info over deze zalige lijn kan je vinden om mijn website Naobay natuurlijk huidverzorging. of de brochure hieronder.


Wil je meteen shoppen dat kan ook natuurlijk. Gebruik dan zeker mijn kortingscode BPICTURED5 en geniet van 5% korting op jouw producten.


NAOBAY_brochure_OKT2019_retail
.pdf
Download PDF • 5.48MB
Naast mijn natuurlijke verzorgingslijn Noabay heb ik gekozen voor Minerale make-up van Mineralogie omdat deze ook 100% natuurlijke ingrediënten bevat.

Minerale make-up is zelfs helend voor de huid door Zinkoxide wat ontstekingsremmend werkt en is samen met Titaniumdioxide een natuurlijke SPF factor wat ons beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Minerale make-up, zoals het woord het zelf zegt bevat dus natuurlijke mineralen en heeft geen toevoeging van toxische stoffen welke in ons bloedbaan terecht kunnen komen. Let wel op dat je 100% minerale make-up hebt want anders is dit niet het geval natuurlijk en zitten er alsnog toxische stoffen in.


Koop Naobay met 5% korting

Koop Mineralogie met 5% korting

Bekijk mijn eerste video op mijn Beauty vlog waar ik jou de juiste volgorde vertel over hoe je moet reinigen.


22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Wat je niet mag missen

#Socials

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Webshop

Algemene webshop

Store Art

Goed om weten

#bpicturedcom

Gebruik deze hashtag en maak kans op een leuke winactie!