Zoeken

Het effect van hormoonverstorende stoffen in onze cosmetica

Bijgewerkt: 16 nov 2020
Het programma Radar testte meer dan 100 producten die we dagdagelijks gebruiken op hormoonverstorende stoffen.Bekijk het filmpje hieronder


Ben blij dat een programma zoals Radar dit soort zaken aan het licht brengt want teveel mensen zijn zich niet bewust van het kwaad!


Ik bedoel... hallo mensen! Het verstoord jouw hormonen!

Ik zit meer dan 20 jaar in de beauty branche. Ooit begonnen als beauty consulente op homeparty's en al heel snel gediplomeerde Make-up artist en ervaringsdeskundige huidspecialist. Wist ik veel over ingrediënten... ik adviseerde wat ik zelf allemaal had geleerd van de grote merken.


Sinds een jaar of 2 ben ik me bewust geworden van wat voor brol er allemaal in cosmetica en onze voeding zit! Die multinationals zitten niet in met onze gezondheid! Nee, het enige wat hen interesseert is geld en het liefst zoveel mogelijk. En ja dit ten koste van de consument! Als je denkt dat wat ik nu schrijf "hard" is bekijk dan eens de film hieronder vernoemd.


"Dark Waters" van Todd Haynes
https://filmkrant.nl/recensies/dark-waters/

Dus ik zei: sinds 2 jaar ben ik ingrediënten gaan opzoeken en hun werking. Was me dat even verschieten wat er allemaal inzit. Zoals je kan zien in de film van Radar heb je 's ochtends al snel 23 chemische stoffen in je bloedbaan zitten en dan heb je nog geen gelaatsverzorging en make-up gebruikt he!


Gelukkig bestaat er ook cosmetica waar helemaal geen chemische stoffen inzitten. Zo kwam ik terecht bij het mooi merk Naobay. Het ziet er niet alleen goed uit maar het is ook veilig om te gebruiken.Naast de verzorgende lijn van Naobay gebruik ik Mineralogie als Make-up merk welke ook een natuurlijke minerale make-up is.De raad dat ik jou kan geven is, onderzoek alle ingrediënten. Ik ken ze ook niet allemaal van buiten maar ik maak gebruik van een handige app YUKA. Deze app kan je downloaden op je smartphone. Je scant vervolgens de barcode van het product waardoor je direct kan zien of deze veilig is of niet. Groen in goed, oranje is meestal onschuldig maar rood zou ik sowieso vermijden.


Neem zeker een kijkje bij Naobay & Mineralogie want via mijn affiliatie link krijg je 5% korting. Heb je vragen, volg me op mijn Instagram Bpicturedcom waar ik nog tal van tips geef.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Wat je niet mag missen

#Socials

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Webshop

Algemene webshop

Store Art

Goed om weten

#bpicturedcom

Gebruik deze hashtag en maak kans op een leuke winactie!