Zoeken

Een foto is geen kiekje

Bijgewerkt: 25 jul 2020

Vrienden... ik ben dus oprecht trots op mijn foto's!

Fotografie beantwoord mijn creativiteit maar ook mijn technische kant...

Voor jullie is een foto maken, klik en klaar! Een kiekje dus. Ja met een smartphone is dat ook zo en moet toegeven dat je hele mooie foto's kan maken met een smartphone.Ik met mijn spiegelreflex camera van Canon moet bij elke klik eerst heel technische dingen doen waar jij niet bij stilstaat.

Zo moet ik mijn ISO - sluitertijd - diafragma aanpassen bij elke klik die ik doe want de belichting moet kloppen.

Kan me voorstellen dat je nu denkt,...

you say what?


ISO - sluitertijd - diafragma is de belichtingsdriekhoek en hiermee regel ik niet alleen de belichting maar ook leuke effecten.

Naast belichting moet een foto scherp zijn natuurlijk en dit regel ik met mijn scherpstelpunten. Mits ik vooral portretten maak, stel ik scherp op de ogen.

Alsof ik nog niet met genoeg dingen rekening moet houden, bestaat er ook zoiets als witbalans. Deze bepaalt mee de kleur van de foto en stel je in adhv de lichtomstandigheden. Is het bewolkt of net zonnig of zit je binnen en staan de TL lampen aan. Gelukkig kan de automatische stand een hele goeie inschatting maken en staat mijn witbalans op automatisch en pas ik die tijdens de bewerking nog een beetje aan.Een zonnig maar bewolkte dag kan best een uitdaging zijn want dan ga je licht meten en een paar seconden later wanneer de zon achter de wolken verdwijnt mag ik alweer licht gaan meten want ineens is mijn foto onderbelicht.


Niet alleen met licht moet ik rekening houden maar ook welk effect wil ik hebben.

Zo wil ik een kleine scherpte-diepte of zoals jij het waarschijnlijk beter begrijpt, een mooi wazig achtergrond.


Bonita, shut up! Is veel te technische... geeuw!


Het komt erop neer dat ik tegelijkertijd heel creatief moet zijn om een mooie compositie te bedenken maar daarnaast technische zijn aangelegd om de juiste instellingen te weten.


Dus heb jij binnenkort een shoot met mij en zie je me aan de knopjes draaien dan heb je een idee wat ik aan het doen ben.


Mocht je nog geen shoot staan hebben, neem dan zeker eens een kijkje wat er mogelijk is.


Zo kan je social shoots bij me boeken als ondernemende vrouw om jouw socials een boost te geven maar kan je ook als particulier een Mini shoots bij me boeken om een paar leuke foto's van jezelf te hebben.


Heb je nog vragen, aarzel dan zeker niet om me te contacteren.


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact

Wat je niet mag missen

#Socials

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Webshop

Algemene webshop

Store Art

Goed om weten

#bpicturedcom

Gebruik deze hashtag en maak kans op een leuke winactie!